Archiv

Výlet kolektivu z Chráněného bydlení
28. července 2020 Články z celé ČR

Výlet kolektivu z Chráněného bydlení

Další letní putování po krásách nejen našeho kraje, tentokrát jsme se s našimi uživateli vydali do krásného dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm, navštívili Skanzen a vyšplhali se na Jurečkovu rozhlednu, kde jsme získali nadhled a další nezapomenutelné zážitky z prázdnin!

13. července 2020 Články z celé ČR

Mše svatá za ukončení pandemie

Dne 26. 6. 2020 se v místním kostele v Ostravě – Kunčičkách, který je zasvěcen sv. Antonínu Paduánskému, konala mše svatá. Tato mše byla obětována za ukončení pandemie a za zvládnutí této situace. Mše byla sloužena pod vedením p. Dariusze Sputa a zúčastnilo se jí několik zaměstnanců a klientů Charity sv. Alexandra. Poté se všichni přesunuli na farní zahradu a strávili zde hezké páteční odpoledne.

22. června 2020 Články z celé ČR

Smažení vaječiny

Dne 17.6.2020 pořádal kolektiv Charity sv. Alexandra "smažení vaječiny" na místní zahradě. Tato akce se koná každoročně a předchází jí brigáda, které se zaměstnanci i klienti účastní. Počasí sice moc nepřálo, ale atmosféra byla velice příjemná a přátelská.

22. června 2020 Články z celé ČR

Dar pro obec Šumvald

Dne 18.6.2020 jsme obci Šumvald, postižené povodní, darovali 100 kusů balení SAVA proti plísním. Snad to obyvatelům obce Šumvaldu, v jejich nelehké životní situaci, alespoň trošku pomůže.

Charita Krnov vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc osiřelým dětem
2. března 2020 DIECÉZNÍ CHARITA OSTRAVSKO-OPAVSKÁ

Charita Krnov vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc osiřelým dětem

11 letý Lukáš a 12 letý Jakub zůstali bez maminky, která zemřela začátkem února během autonehody. Touto nešťastnou událostí přišli také o tříměsíčního bratra. Od 1. března 2020 pro tyto potřebné děti vyhlásila Charita Krnov veřejnou sbírku. Děkujeme všem za projevenou solidaritu a podporu.

Postní almužna nabízí možnost být blíže těm, kdo potřebují naši pomoc
25. února 2020 DIECÉZNÍ CHARITA OSTRAVSKO-OPAVSKÁ

Postní almužna nabízí možnost být blíže těm, kdo potřebují naši pomoc

Popeleční středou začíná postní doba. Během čtyřiceti dní dostáváme novou šanci k obrácení a prostřednictvím modlitby, půstu a almužny můžeme intenzivněji prožít Boží přítomnost. Také v ostravsko-opavské diecézi se lze zapojit do dobrovolné postní výzvy, Postní almužny. Prostředky, které se nashromáždí během postní doby v oranžových papírových schránkách, poputují na pomoc lidem v nouzi. Více informací o Postní almužně: https://www.postnialmuzna.cz/o-sbirce/

Charita pořádá konferenci k dostupnosti služeb v České republice
19. února 2020 Charita Česká republika

Charita pořádá konferenci k dostupnosti služeb v České republice

Na konferenci v Evropském domě bude ve středu 26. února představena zpráva Caritas CARES 2019 s podtitulem Dostupnost služeb pro zranitelné skupiny pohledem Charity.