Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den otevřených dveří Poradny sv. Alexandra a Targetu - Podporovaném zaměstnávání 2018

Poradna sv. Alexandra a Target - Podporované zaměstnávání Vás srdečně zvou na Den otevřených dveří, který se bude konat 21. 11. 2018 od 9:00 do 16:00 hod. na adrese Františka Formana 251/13, Ostrava - Dubina v budově lékařského střediska. Můžete se těšit na informace o poskytovaných službách, prohlídku prostor, seznamení se s pracovníky a prodej drobných výrobků z chráněných dílen Charity sv. Alexandra. Přijďte se zeptat na to, co Vás zajímá.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Výlet zaměstnanců naší charity

Ve čtvrtek 27. září 2018 naše Charita sv. Alexandra pořádala pro své zaměstnance výlet do polského města Wroclaw.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Ohlednutí za dnem otevřených dveří Charity sv. Alexandra

Jak to vypadá v naší charitě? Jak vypadá provoz chráněných dílen? Jaké nabízíme služby? Nejen to se mohli dozvědět návštěvnici na dni otevřených dveří, který proběhl 21. 6. 2018.