Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Žehnání kříže v Chráněném bydlení a povídání Otce Darka o Izraeli

Zaměstnanci Charity sv. Alexandra zahájili postní dobu společnou mší svatou, žehnáním nového kříže do Chráněného bydlení a poutavým vypravěním Otce Darka o putování Negevskou pouští.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Jít směrem k Velikonocům znamená obnovu našeho srdce

Postní doba vyzývá křesťany, aby s větší intenzitou a konkrétností vtělovali velikonoční tajemství do svého osobního, rodinného a společenského života, zvláště za pomoci postu, modlitby a almužny.

Také v ostravsko-opavské diecézi se tak, stejně jako v uplynulých letech, můžete zapojit do Postní almužny.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Exkurze do automobilky Hyundai

Na konci ledna se všichni uživatelé i s pracovníky Chráněného bydlení Charity sv. Alexandra vydali na poznávací exkurzi do automobilky Hyundai v Nošovicích. Co jiného dělat v lednu, když vás nebaví nudný zimní spánek a chcete poznat tajemství výroby aut a naučit se překonávat přepážky?

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Děkujeme, že jste otevřeli svá srdce na pomoc lidem v nouzi!

Vážení přátelé charitního díla, rádi bychom Vám tímto poděkovali za podporu letošní Tříkrálové sbírky. Díky obětavosti koledníků, štědrosti dárců a nasazení organizátorů se tento rok podařilo překonat loňský výtěžek sbírky. Vykoledované finance pak pomohou zejména v regionu, kde byly vykoledovány.

Výnos tříkrálové koledy pomůže i tento rok potřebným v regionu

Neváhat, odhodit ostych a strach a následovat příklad Tří králů. Stejně jako dávní mudrcové z východu darovali to nejcennější, co měli, tisíce dobrovolníků a nezištných dárců přispěli „svými dary“, ať už vlastním volným časem, odhodláním nabídnout pomoc nebo přímým finančním příspěvkem, aby přinesli naději lidem v nouzi.