Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k letní výzvě Yes pro CharituVideoklip k výzvě Yes pro Charitu

Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Výlety s uživateli Chráněného bydlení

V měsíci červnu jsme společně s uživateli naplánovali a podnikli výlety - na Haldu Emu v Ostravě, odkud je nádherný výhled na celé město a o týden později na Hukvaldy, kde je krásná obora s daňky, Liška Bystrouška a zřicenina hradu Hukvaldy. Oba výlety si všichni příjemně užili (nejen) díky nádhernému počasí a už teď se těšíme na další zajímavá místa!

Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce

Přehled činnosti Charity Česká republika za loňský rok svědčí o nasazení profesionálů, obětavosti dobrovolníků i štědrosti tisíců dárců.

Petice za záchranu domácí zdravotní péče

Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče.

Ukrajinský festival přiveze do Ostravy lvovské drahokamy i oceňovaný dokument

Letos již počtvrté rozechvějí srdce posluchačů ukrajinské melodie, ty rozezní centrum města 29. června od 17 h. v zahradě TV Noe v centru Ostravy. Festival pořádá charitní Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce na podporu své činnosti i jako příležitost k seznámení se s Ukrajinou, zemí mnoha kontrastů.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Diecézní pouť charit ve Zlatých Horách

Nádherné poutní místo ve Zlatých Horách - Mariahilf (Kostel Panny Marie Pomocné) skryté v přírodě Jeseníků přivítalo ve středu zaměstnance, uživatele a příznivce charitní rodiny, kteří se společně sešli, aby zahájili každoroční pouť charit společnou mší svatou slavenou biskupem Martinem Davidem.

Poutníci z oblastních Charit i příznivci charitního díla se setkali v Mariahilf

Na 200 poutníků z řad charitních pracovníků i příznivců charitního díla se připojilo 5. června 2019 k Diecézní pouti Charit v Mariahilf, aby načerpali duchovní vzpruhu do dalších dnů.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.