Tříkrálová sbírka v Charitě sv. Alexandra
6. ledna 2021 Články z celé ČR

Tříkrálová sbírka v Charitě sv. Alexandra

21. ročník tradiční Tříkrálové sbírky probíhá od 1. do 24. ledna 2021. Aktuální opatření spojená s onemocněním Covid-19 nedovolují vyjít koledníkům do ulic. Tradiční novoroční přání s požehnáním a žádost o příspěvek na podporu lidí v nouzi bude s největší pravděpodobností probíhat pouze on-line. Podrobnější informace na webu www.charita-sv-alexandra.cz nebo www.trikralovasbirka.cz.   Všem lidem, kteří se připojí k Tříkrálové sbírce 2021, děkujeme!

Tříkrálová sbírka je v plném proudu.

V 5. stupni PES, který je aktuálně platný, je zakázáno koledování pro celou ČR, pokud by se PES vrátil na 4. stupeň, jsou koledníci Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra připraveni na koledu v ulicích za dodržení potřebných hygienických opatření v mimořádně prodlouženém termínu sbírky do 24. ledna 2021.

Tříkrálová sbírka 2021 je připravena ve virtuální podobě na stránkách www.trikralovasbirka.cz, kde všem lidem dobré vůle zazpívají dětští koledníci a odtud je také možné do sbírky přispět prostřednictvím online pokladničky Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra.

Přesto, že nemůžeme zazpívat přímo u vašich dveří a popřát vše nejlepší do nového roku, je možné se zapojit do online koledy.

Chtěli byste přispět Charitě sv. Alexandra a Charitě Ostrava? Máme pro Vás několik možností. Děkujeme!

Každoročně díky Tříkrálové sbírce můžeme pomáhat lidem v nouzi. Bez dobrovolníků a dárců bychom to ale nezvládli.

Děkujeme vám za podporu, protože každá koruna pomáhá!

Jak můžete přispět?

1. Převodem na sbírkový účet s variabilním symbolem Charity sv. Alexandra a Charity Ostrava tzn. 77708013

Sbírkový účet:

2. Online koleda

Na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz

OBRÁZEK 1OBRÁZEK 2OBRÁZEK 3

Celý návod, jak dále pokračovat, najdete zde:

3. Dárcovskou SMS

Jednorázově i trvale lze sbírku podpořit zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS KOLEDA 30, DMS KOLEDA 60 (pro jednorázový dar) či DMS KOLEDA 90, DMS TRV KOLEDA 30, DMS TRV KOLEDA 60 či DMS TRV KOLEDA 90 (pro trvalou podporu).

Využití financí Tříkrálové sbírky 2021 Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra:

• Podpora Mobilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa (250 000 Kč)
  • Podpora Šatníku Charity Ostrava (105 000 Kč)
  • Vybavení bytů sociální rehabilitace Charitního střediska sv. Lucie (50 000 Kč)
  • Obnova kuchyně v domově pro seniory sv. Václava (450 000 Kč)
  • Zkvalitnění zázemí Hospice sv. Lukáše (450 000 Kč)
  • Vybavení chráněných dílen - podpora osob se zdravotním postižením (30 000 Kč, Charita sv. Alexandra)
  • Plynofikace a rekonstrukce kotelny v hl. budově Charity sv. Alexandra (250 000 Kč)