Tříkrálová sbírka v Charitě sv. Alexandra
6. ledna 2021 Články z celé ČR

Tříkrálová sbírka v Charitě sv. Alexandra

Do neděle 24. 1. 2021 byla možnost vkládání příspěvků do zapečetěných pokladniček Tříkrálové sbírky 2021. Tyto pokladničky byly umístěny na mnoha veřejných místech (úřady, kostely, obchody, lékárny). Pokladničky se nyní svážejí a v průběhu nejbližších týdnů se budou rozpečeťovat na úřadech či na jiných místech v přítomnosti kompetentních pracovníků daného úřadu. Všem lidem, kteří se připojili nebo se ještě připojí k Tříkrálové sbírce 2021, děkujeme!

Připojit se ke sbírce a podpořit lidi v nouzi prostřednictvím našich služeb je možné až do 30. 4. 2021.

Tříkrálová sbírka 2021 je připravena ve virtuální podobě na stránkách www.trikralovasbirka.cz, kde všem lidem dobré vůle zazpívají dětští koledníci a odtud je také možné do sbírky přispět prostřednictvím online pokladničky Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra.

Přesto, že naši koledníci nemohli zazpívat přímo u vašich dveří a popřát vše nejlepší do nového roku, je možné se stále zapojit do online koledy.

Chtěli byste přispět Charitě sv. Alexandra a Charitě Ostrava? Máme pro Vás několik možností. Děkujeme!

Každoročně díky Tříkrálové sbírce můžeme pomáhat lidem v nouzi. Bez dobrovolníků a dárců bychom to ale nezvládli.

Děkujeme vám za podporu, protože každá koruna pomáhá!

Jak můžete přispět?

1. Převodem na sbírkový účet s variabilním symbolem Charity sv. Alexandra a Charity Ostrava tzn. 77708013

Sbírkový účet:

2. Online koleda

Na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz

OBRÁZEK 1OBRÁZEK 2OBRÁZEK 3

Celý návod, jak dále pokračovat, najdete zde:

3. Dárcovskou SMS

Jednorázově i trvale lze sbírku podpořit zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS KOLEDA 30, DMS KOLEDA 60 (pro jednorázový dar) či DMS KOLEDA 90, DMS TRV KOLEDA 30, DMS TRV KOLEDA 60 či DMS TRV KOLEDA 90 (pro trvalou podporu).

Průběžný stav on-line pokladničky pro Charitu Ostrava a Charitu sv. Alexandra je 501 897,-Kč! Velice děkujeme všem přispěvatelům i dalším lidem, kteří se sbírkou jakkoli pomohli.

Využití financí Tříkrálové sbírky 2021 Charity Ostrava a Charity sv. Alexandra:

• Podpora Mobilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa (250 000 Kč)
  • Podpora Šatníku Charity Ostrava (105 000 Kč)
  • Vybavení bytů sociální rehabilitace Charitního střediska sv. Lucie (50 000 Kč)
  • Obnova kuchyně v domově pro seniory sv. Václava (450 000 Kč)
  • Zkvalitnění zázemí Hospice sv. Lukáše (450 000 Kč)
  • Vybavení chráněných dílen - podpora osob se zdravotním postižením (30 000 Kč, Charita sv. Alexandra)
  • Plynofikace a rekonstrukce kotelny v hl. budově Charity sv. Alexandra (250 000 Kč)