Slezská Lilie

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Bezplatná právní poradna UZAVŘENA

Z důvodu PŘEDVÁNOČNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVY bude ve čtvrtek 10. prosince 2015 mimořádně tato charitní poradna uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Všem zájemcům bude JUDr. Marek Jakubík odpovídat na dotazy ve čtvrtek 17. prosince 2015 v obvyklé době od 16.00 do 18.00 hod. Toto bude zároveň poslední bezplatná právní poradna ve starém roce. S plným nasazením a načerpaným elánem se na Vás znovu od nového roku 2016 bude tešit JUDr. Marek Jakubík a nově JUDr. Martin Bielesz, advokáti Advokátní kanceláře Hajduk a partneři s.r.o.

Požehnané a radostné svátky vánoční v pokoji a lásce se svými blízkými Vám ze srdce přeje JUDr. Marek Jakubík a Mgr. Martin Bielesz.

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

VERNISÁŽ VÝSTAVY FOTOGRAFIÍ DAVIDA PETRA "PRÁCE SRDCEM"

Týden sociálních služeb v Denním stacionáři zahajujeme vernisáží výstavy fotografií Davida Petra, který nafotil naše klienty při práci.

Vernisáž proběhne v pondělí 7.10. od 16.00 do 17.30 hod.

Výstavu fotografií "PRÁCE SRDCEM" si budete moci prohlédnout také od úterý do pátku, 11.00 - 17.30 hod.

Těšíme se naviděnou ve stacionáři!

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Pracovníci MPSV pomáhají s Charitou

Přebírání šeku od MPSVDo povodňové pomoci se s Charitou ČR zapojili i pracovníci Ministerstva práce a sociálních věcí. V zaměstnanecké sbírce vybrali pro obec Černěves 69 501 Kč, které Charitě koncem června předala tehdejší ministryně Ludmila Müllerová.
Podívejte se na video nebo fotogalerii.

Charita v roce 2012: data, čísla a statistiky

Charita ČR loni provozovala 1 209 služeb pro více než 86 tisíc klientů. Působila ve 14 zemích světa a dalších 13 zemí přijalo pomoc diecézních Charit. Výroční zprávu naleznete zde.

Martin Zamazal byl hostem Doteků víry

Národní povodňový koordinátor Charity ČR Martin Zamazal byl hostem nedělních Doteků víry. Pořad vysílal Český rozhlas 1-Radiožurnál 30. června od 22.05 hodin. Záznam pořadu naleznete zde.

Povodňová pomoc v číslech

Povodně 2013 v číslechCharita ČR již poskytla materiální pomoc v hodnotě 6,5 milionu korun. Šlo například o 307 vysoušečů nebo 8 782 litrů dezinfekce a čistících prostředků. Krizová linka vyřídila 157 telefonátů. Celkem se zapojilo 222 dobrovolníků. Další zajímavá čísla...