Slezská Lilie

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Ohlednutí za dnem otevřených dveří

Nemohli jste se zúčastnit dne otevřených dveří?  NEVADÍ! Natočili jsme pro Vás krátké video. Nasajte s námi atmosféru tohoto krásného dne.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Objednejte si Chytrou svačinu a podpoříte zaměstnávání znevýhodněných osob

Projekt Chytrá svačina přináší zdravé, chutné svačiny přímo k vám do práce nebo dětem do školy. Doprava v Ostravě a okolí zdarma. Registrujte se a objednávejte svačiny na www.chytrasvacina.cz

Přednáška v Psychiatrické nemocnici Opava

V úterý 25. 4. byli pracovníci Charity sv. Alexandra přednášet lidem v Psychiatrické nemocnici v Opavě.

Charita sv. Alexandra poskytuje dvě sociální služby (odborné sociální poradenství a chráněné bydlení), sociální aktivitu TARGET - podporované zaměstnávání a provozuje chráněné dílny. Každé tři měsíce se zástupci jednotlivých služeb domluví se sociální pracovnicí v Psychiatrické nemocnici v Opavě a následně tam jedou přednášet o službách, které Charita sv. Alexandra nabízí, a na které se pacienti mohou popřípadě obrátit po ukončení pobytu v Psychiatrické nemocnici v Opavě. Sociální pracovníci navštívili čtyři oddělení, kde prezentovali služby Charity sv. Alexandra a zodpověděli dotazy pacientů.

Posvátná místa v Ostravě rozezní hudba festivalu Slezská lilie

Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10. – 11. 6. 2017 na festival Slezská lilie poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.

Charita Hrabyně bude poskytovat poštovní služby v Polance nad Odrou

Charita Hrabyně bude nově působit i v Polance nad Odrou, kde otevře 1.5. 2017 obchod s výrobky z chráněných dílen, v rámci kterého bude nabízet také poštovní služby.

Papež František jmenoval pomocným biskupem ostravsko-opavským Mons. Martina Davida

V pátek 7. 4. 2017 oznámil papežský nuncius v České republice Mons. Giuseppe Leanza jmenování pomocného biskupa pro ostravsko-opavskou diecézi. Do této funkce jmenoval papež František současného generálního vikáře diecéze Mons. Martina Davida (*1970).

Balík se základními potřebami vystačí rodině jeden měsíc

Na východní Ukrajině se opět bojuje a umírají lidé. Náhlý nárůst bojů uvěznil tisíce civilistů a zničil životně důležitou infrastrukturu. Krize se zvětšuje a ohrožuje další tisíce lidí.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování biskupa F.V. Lobkowicze a ředitele Lukáše Curyla z Diecézní charity ostravsko-opavské za Tříkrálovou sbírku. Letošní rok bylo vybráno v naší diecézi 15 682 874,- kč. Všem dárcům děkujeme.