Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Napsali o nás

Velice nás potěšila propagace našich maňásků milé zákaznice z obchůdku bez obalu v Ostravě.

"Při vyzvednutí lněných pytlíčků v charitě Sv.Alexandra jsem zabloudila do místnosti plné výrobků jejich textilní dílny, které jim pomáhají na sebe vydělat. Některé mě tak zaujaly, že si neodpustím je sem přidat. Jejich koupí podpoříte dobrou věc a ještě máte krásnou hračku. Tak nevím, jestli si nezahraju maňáskové divadlo. "

ZDROJ:

.https://www.facebook.com/bezobaluostrava/posts/1797002013957693

Den otevřených dveří Charity sv. Alexandra

Jedinečnou příležitost podívat se do „zákulisí“ naší charity měli návštěvníci Dne otevřených dveří, který se uskutečnil v pátek 23. 6. 2017 na ředitelství v Ostravě – Kunčičkách. Při této příležitosti jsme také oslavili páté půlkulaté narozeniny chráněného bydlení.

Ohlednutí za dnem otevřených dveří

Nemohli jste se zúčastnit dne otevřených dveří?  NEVADÍ! Natočili jsme pro Vás krátké video. Nasajte s námi atmosféru tohoto krásného dne.

Den otevřených dveří 2017

pozvánka veřejnost

Místo: Ostrava- Kunčičky, Holvekova 651/28
Termín: 23. 6. 2017

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Objednejte si Chytrou svačinu a podpoříte zaměstnávání znevýhodněných osob

Projekt Chytrá svačina přináší zdravé, chutné svačiny přímo k vám do práce nebo dětem do školy. Doprava v Ostravě a okolí zdarma. Registrujte se a objednávejte svačiny na www.chytrasvacina.cz

Přednáška v Psychiatrické nemocnici Opava

V úterý 25. 4. byli pracovníci Charity sv. Alexandra přednášet lidem v Psychiatrické nemocnici v Opavě.

Charita sv. Alexandra poskytuje dvě sociální služby (odborné sociální poradenství a chráněné bydlení), sociální aktivitu TARGET - podporované zaměstnávání a provozuje chráněné dílny. Každé tři měsíce se zástupci jednotlivých služeb domluví se sociální pracovnicí v Psychiatrické nemocnici v Opavě a následně tam jedou přednášet o službách, které Charita sv. Alexandra nabízí, a na které se pacienti mohou popřípadě obrátit po ukončení pobytu v Psychiatrické nemocnici v Opavě. Sociální pracovníci navštívili čtyři oddělení, kde prezentovali služby Charity sv. Alexandra a zodpověděli dotazy pacientů.

Posvátná místa v Ostravě rozezní hudba festivalu Slezská lilie

Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10. – 11. 6. 2017 na festival Slezská lilie poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.