Tříkrálová sbírka 2018

Charita sv. Alexandra se ve spolupráci s Charitou Ostrava podílela na organizaci Tříkrálové sbírky 2018. Farnosti a obce, kde koledování organizovala Charita sv. Alexandra jsou Stará Bělá, Nová Bělá, Proskovice, Radvanice, Bartovice, Michálkovice, Koblov, Hrušov, Heřmanice, Kunčičky, Petřvald u Karviné a Moravská ostrava. Celková částka vykoledovaná v uvedených obcích a farnostech byla 351 382 Kč. Celkem jsme v Ostravě a přilehlých obcích do pokladniček vykoledovali neuvěřitelných 2 097 804 Kč, což je téměř o 400 000 Kč více než v předešlém roce. Za tento neuvěřitelný výsledek patří velký dík všem, kteří se na úspěchu Tříkrálové sbírky 2018 jakýmkoliv způsobem podíleli: koledníkům, koordinátorům, příznivcům a v neposlední řadě dárcům.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Díky štědrým dárcům pomůže Tříkrálová sbírka lidem v nouzi v Ostravě

Tříkřálová sbírka v Ostravě-Porubě

Tříkrálová sbírka 2018 přinesla díky štědrosti Ostravanů, obyvatel obcí v okolí a zapojení více než čtrnácti set  koledníků historicky nejvyšší částku 2 097 804 Kč.

Díky Tříkrálové sbírce jsme v roce 2017 mohli opět pomoci na Ukrajině a v Moldavsku

Pracovnice Centra zdravotně sociální péče poskytují základní ošetření, Grigorauca, Moldavsko

Díky vaším darům z loňské Tříkrálové sbírky mohlo Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce v roce 2017 opět pomáhat na Ukrajině a v Moldavsku. Peníze byly rozděleny do humanitárních a rozvojových projektů DCHOO a podpořily tak nemalým dílem potřebné rodiny, děti i seniory.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálová sbírka zavítala i k nám

V pátek 5. 1. 2018 k nám na Charitu sv. Alexandra zavítala Tříkrálová sbírka. Kolednická skupinka byla složená z ředitelů a vedoucích pracovníků místních Charit v doprovodu prezidenta DCHOO p. Jana Larische, Th. D.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).