Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Advent plný křidlení

V letošním roce pro Vás nadační fond KŘÍDLENÍ, opět připravil online dražbu, prostřednictvím které můžete podpořit neziskové organizace, v rámci projektu Advent plný KŘÍDLENÍ. Znovu se také vrací k veřejné dražbě, na které můžete okusit  dražební atmosféru plnou adrenalinu a napětí. V dražbě najdete předměty, které odrážejí jednotlivé příběhy neziskových organizací a jejich klientů. Naše Charita sv. Alexandra vyrobila k dražbě hru Andělské šachy.

Ohlednutí za dnem otevřených dveří Poradny sv. Alexandra a Targetu - podporovaném zaměstnávání

V pondělí 13. 11. 2017 v Poradně sv. Alexandra a v Targetu - podporovaném zaměstnávání proběhl Den otevřených dveří.

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Týden globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Bojová zóna na Ukrajině se posouvá, nikdy nevíte, kdy se ocitnete pod přímou palbou.

Veronika Mechová, vedoucí Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce před několika dny navštívila první bojovou linii na Ukrajině. Dovezla lidem v její bezprostřední blízkosti potraviny i hygienické potřeby.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.