Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž!

Jak vypadá chudoba? Fotosoutěž

Charita Ostrava a Armáda spásy a vyhlašují v rámci 13. ročníku Dnů proti chudobě v Ostravě fotosoutěž na téma: Jak vypadá chudoba? Zapojte se s námi do debaty o tom, jak dnes může vypadat chudoba, pošlete svou fotografii a vyhrajte.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Ohlednutí za dnem otevřených dveří Charity sv. Alexandra

Jak to vypadá v naší charitě? Jak vypadá provoz chráněných dílen? Jaké nabízíme služby? Nejen to se mohli dozvědět návštěvnici na dni otevřených dveří, který proběhl 21. 6. 2018.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Slezská lilie

Od 8. do 10. 6 2018 bude probíhat Mezinárodní křesťanský festival - Slezská lilie.

Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří Charity sv. Alexandra

Srdečně Vás zveme na den otevřených dveří Charity sv. Alexandra, který se bude konat 21. 6. 2018 od 14:00 hod.

Brigáda zaměstanců Charity sv. Alexandra

V pátek 18. 5. proběhla u nás v Charitě sv. Alexandra brigáda našich zaměstnanců spojená s tradičním smažením vaječiny. Pro zaměstnance byli přichystány různé práce jako např. rozšíření vjezdu do areálu, pletí zahrady, stříhání keřů, čištění koberů, mytí oken a další práce. Brigády se zúčastnilo více než 40 zaměstnanců.

Charitativní běh pro Vojtu

Dopoledne posledního dubnového pátku bylo pro část našich zaměstnanců a hlavně pro žáky frýdlantského gymnázia ve znamení běhu. A běhalo se pro dobrou věc! Všichni závodníci se totiž postavili na startovní čáru Charitativního běhu pro Vojtu.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.