Chráněné dílny

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje.  Statutarní město OstravaMoravskoslezský kraj

Chráněné dílny jsou pracoviště provozované právnickými a fyzickými osobami, vymezené na základě dohody s úřadem práce a přizpůsobené pro zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním.

Základní podmínkou  je zaměstnávat v chráněné dílně (dále jen CHD) nejméně 60 procent zdravotně znevýhodněných zaměstnanců.

Do chráněných dílen jsou zařazovány zejména takové osoby se zdravotním znevýhodněním, které mohou podávat jen zmenšený pracovní výkon a nelze je umístit na volných pracovních místech na trhu práce.

Zdravotně znevýhodněné osoby mají v současné době velice složité uplatnění na trhu práce. Je proto potěšitelné, že se Charitě sv. Alexandra daří plnit cíl poskytování pracovních příležitostí včetně individuálních doprovodných služeb a asistence sociálního pracovníka osobám zdravotně znevýhodněným a to v prostředí speciálně tomu uzpůsobeném.

Zakoupením jakéhokoliv výrobku z našich chráněných dílen:

• Získáte kvalitní český výrobek za dobrou cenu
  • Podpoříte charitní dílo a tím současně pomůžete širokému okruhu našich sociálně potřebných spoluobčanů i našich zaměstnanců z řad zdravotně znevýhodněných
  • Získáte možnost využít náhradního plnění

Čím se lišíme od ostatních výrobců:

• flexibilní reakcí na požadavek zákazníka, včetně výtvarného zpracování
  • malosériovostí zakázek
  • seriozním přístupem k zákazníkovi
  • vyřízením objednávky ve špičkové kvalitě

Zakoupením výrobků chráněných dílen podporujete zaměstnávaní handicapovaných osob.